ПОЛЗВАНЕ НА СПА ЦЕНТЪР

ВЗИМАНЕТО НА ДУШ ПРЕДИ ПОЛЗВАНЕ НА БАСЕЙН, ДЖАКУЗИ, САУНА, ПАРНА БАНЯ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!

ФИТНЕС УРЕДИТЕ СЕ ПОЛЗВАТ С ПОДХОДЯЩО ОБЛЕКЛО И ПРЕДИ ПОЛЗВАНЕТО НА МОКРИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ- МОЛЯ, НЕ ПОЛЗВАЙТЕ УРЕДИТЕ НИ С МОКРО ОБЛЕКЛО!!!

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
СПА центърът е място на спокойствие и отмора. Уважавайте тишината и уединението на другите ни гости като разговаряте на невисок тон или се наслаждавате на тишината.

Препоръчваме ви да свалите всички накити преди посещението си в СПА центъра. Най-добрия начин да ги съхранявате е в сейфа на стаята ви. КАТАРИНО МИНЕРАЛ СПА не носи отговорност за каквито и да е вещи оставени без надзор.
Тежката храна не е препоръчителна преди СПА терапия. Алкохолът и кофеина също следва да се избягват преди или непосредствено след посещението ви в СПА центъра.

Ако страдате от високо кръвно налягане, алергии, разширени вени, ако имате някакви съмнения относно здравословното си състояние, или ако сте бременна, моля уведомете за това служителя на СПА рецепция преди да направите своята резервация, за да може да ви бъде избрана най-подходящата за вас терапия.
Опитайте нещо ново като се вслушате в съвета на нашите служители или други гости на СПА центъра.В света на СПА терапиите има много какво да откриете.
Ако не ви се говори по време на СПА терапията, просто недейте. Нашият терапевт ще уважи вашето желание.

РЕЗЕРВАЦИИ
Направете своята СПА резервация предварително за да се уверите че желаното време, терапия и терапевт ще бъдат свободни за вас. Предварителната ви резервация ще ви гарантира че ще получите желаната терапия в желаното време..
Разговора с служителя на СПА центъра ще ви е от полза при избора на терапия. За нашите служители винаги ще е удоволствие да съставят заедно с вас вашата незабравима СПА програма.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ТЕРАПИИТЕ
Препоръчваме ви да бъдете на СПА рецепция 5 минути преди започването на вашата терапия, за да се регистрирате там и да се запознаете с услугите, които СПА центърът предлага. Закъснявайки за вашата терапия, вие съкращавате нейното времетраене, като намалявате нейната ефективност и вашето удоволствие. Вашата процедура ще свърши навреме без да се ощетява следващия клиент.

Времето на терапията започва с часа на резервацията и приключва с напускането на стаята за терапия. Времето за душ в стаята за терапия е считано за масажно време.

ЦЕНИ И ЗАПЛАЩАНЕ НА СПА УСЛУГИ
Цените на всички терапии са в български лева, за един човек, с включен ДДС. Гостите на хотела могат да добавят СПА терапиите към сметката на стаята си.
СПА клиенти, които не са гости на хотела плащат в български лева в брой на Главна рецепция, след предварителна резервация на терапия от СПА менюто.

СПА ОБЛЕКЛО
В СПА центърът можете да обличате това, в което се чувствате удобно. Въпреки че повечето хора се събличат напълно за СПА терапия, това не е наложително. КАТАРИНО МИНЕРАЛ СПА ще се съобрази с вашето желание. Нашите терапевти са обучени да осигуряват вашия комфорт като покриват тези части от тялото, които не са включени в терапията. Изискваме носенето на бански костюм при ползването на басейни, сауни и парни бани.

МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ
Мобилните телефони нямат място в СПА центъра. Носенето и използването им би било грубост към останалите гости, които се опитват да релаксират, също така би затруднило работата на терапевта по време на вашата СПА терапия.

МИНИМАЛНА ВЪЗРАСТ
За да ползват нашите услуги и терапии, гостите трябва да са на възраст не по-малко от 18 години. Ако са под тази възраст, те задължително трябва да са с по-възрастен придружител.

УКАЗАНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САУНА
Основното правило при вземането на сауна е: Останете в сауната докато се чувствате комфортно!
Булет Преди да влезете в сауната измийте тялото си с топла вода и сапун и го подсушете. Така изпотяването ще започве веднага.
Булет Преди сауната вземете душ. Никога не влизайте с дрехи или джапанки в сауната (бихте могли да ползвате кърпа, ако се чувствате дискомфортно без дрехи). Препоръчително е да сваляте и бижутата си, за да не изгорят кожата Ви.
Булет Не оставайте в сауната повече от 20 минути, като водещо за продължителността на престоя Ви да бъде чувството за комфорт.
Булет Изберете сами на долна или горна пейка да се настаните. Изпотяването е по-равномерно, ако сте в легнало или полулегнало положение. Преди излизане от сауната останете за кратко време седнали, за да стабилизирате кръвообращението си.
Булет Паузата за охлаждане се прави веднага след излизане от сауната. Нормализирайте дишането си и вземете хладък или студен душ, като започнете от ходилата нагоре към гърдите.
Булет Редуването на 3-4 изпотявания и охлаждания е достатъчно.
Булет Ако не сте сигурни как тялото Ви ще реагира на сауната – винаги започвайте с кратки серии от приблизително 5-6 мин.
Булет След края на процедурите е желателна кратка почивка и приемане на обилно количество минерална вода.

САУНАТА Е ЗАБРАНЕНА ЗА:
Булет Страдащите от сърдечносъдови заболявания и високо кръвно налягане, тежки храносмилателни и дихателни проблеми, както и за хората с лабилна нервна система.
Булет След употреба на алкохол и лекарства като антикоагуланти, антихистамини, вазоконстриктори, вазодилатори, стимуланти, хипнотици, наркотици и успокоителни.
Булет Сауната е забранена за деца под 16 години и бременни жени.
Булет Ако се чувствате много изморени, сауната не е добра идея – можете да почувствате замайване или да Ви прилошее.
Булет Не влизайте в сауната директно след тренировка. Позволете си малко време за възстановяване и охлаждане.
Булет Най-важното правило е: ако в определен момент се почувствате зле, изпитате дискомфорт, гадене, замайване и подобни, напуснете сауна-помещението веднага!

УКАЗАНИЕ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПАРНА БАНЯ

Основното правило при вземането на парна баня е: Останете в парната баня  докато се чувствате комфортно!

Булет Вземете душ преди да започнете да се изпотявате. Това ще помогне да се отмие мръсотията от кожата, и подготвят тялото за парна баня.
Булет Преди започването на парна баня трябва легнете върху мозайката така, че да почувствате как всяка плочка топли тялото Ви.
Булет Опитайте се да се отпуснете и да се успокоите, наблюдавайте как преминават облаците от пара и слушайте любимата си музика.
Булет Комбинацията от парна баня и по-прохладна вода ще Ви достави голямо удоволствие. След обилното обливане с вода се подобрява кръвообращението и се нормализира повишената температура на тялото, създавайки в организма невероятен прилив на енергия.
Булет Преди да се облече напълно, трябва да изсъхнете и да се отпуснете. В този момент е полезно да се пие студена напитка или чай. Специалисти препоръчват след парна баня да се осигури прием на алкална вода, за да се оводнят тъканите и да се възстанови минералният баланс в клетките.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Булет кожни болести;
Булет след употреба на алкохол;
Булет веднага след обилно хранене;
Булет ако спазвате стриктна диета, тъй като от топлината може да почувствате замайване;
Булет при обилна менструация;
Булет при късна бременност;
Булет заболяване на дихателните пътища;
Булет злокачествени тумори или метастази.

Хидомасажна вана
Може ефективно да бъде използвана за терапия на цялото или отделни части на тялото. Терапевтичният ефект на този тип масаж се дължи на комбинацията от термично и механично действие на водната струя. Подходящата и температура и налягане водят до подобрение на мускулния тонус и цялостна релаксация.

Налягането на водната струя води до допълнително кръвоснабдяване...
Може ефективно да бъде използвана за терапия на цялото или отделни части на тялото. Терапевтичният ефект на този тип масаж се дължи на комбинацията от термично и механично действие на водната струя. Подходящата и температура и налягане водят до подобрение на мускулния тонус и цялостна релаксация.

Налягането на водната струя води до допълнително кръвоснабдяване на мускулните тъкани чрез нервни и метаболични ефекти. Подводният масаж се използва за лечение на наранявания на мускули и стави, при недостиг на кръвообръщение на крайниците, лечение на наднормено тегло и целулит.

Преимущество на този тип водолечение е общото физическо възстановяване при тежки мускулни разстежения. Температура на ваната се поддържа от служителите на Z-Spa в интервала от 30 до 37 градуса.
Времетраене: до 30 мин.

Подходяща при: артрити, радикулити, плексити, неврози, нарушено периферно кръвообращение, лимфен застой, състояния от пренапрежение на горни и долни крайници. Повлиява ефикасно мускулния баланс, както и нарушения на стомашно-чревния тракт – колити, гастрити. Ваните с по-мощни струи (хидроджетове и аероджетове) са ефикасни при целулитните състояния.

Не се препоръчва при: инфекциозни болести, температурни състояния, кръвоизливи и склонност към такива, сърдечна недостатъчност, високо кръвно налягане, атеросклероза в напреднал стадий, както и бременност.

Масаж
Преди какъвто и да е вид масаж е добре да предупредите масажистът, ако имате проблемни области, болки или схващания в масажираната област. По време на масажа, ако изпитате болка или някакво неудобство, също трябва да се чувствате свободни да го помолите да спре или да намали натиска. Без значение на какъв масаж се подлагате, знайте, че масажът трябва да Ви доставя удоволствие и непоносимата болка...

Преди какъвто и да е вид масаж е добре да предупредите масажистът, ако имате проблемни области, болки или схващания в масажираната област. По време на масажа, ако изпитате болка или някакво неудобство, също трябва да се чувствате свободни да го помолите да спре или да намали натиска. Без значение на какъв масаж се подлагате, знайте, че масажът трябва да Ви доставя удоволствие и непоносимата болка или неприятното усещане не са нормални. В такава ситуация най-добре прекратете процедурата. Ако някоя процедура е придружена с някакво специфично усещане – парене, щипане и т.н., то компетентния терапевт ще Ви предупреди за това.

Тук е мястото да се спомене, че епилацията на части от тялото е добре да е извършена поне 1 ден преди подлагането на процедури с кал, соли и други подобни благотворни процедури. Дори и най-малката драскотина ще предизвика неприятно парене, а дори е възможно и инфектиране.

По време на процедурата можете да се отпуснете и да релаксирате или да разговаряте с терапевта - изборът е Ваш. Ако желаете да научите повече за процедурата и начина, по които тя действа върху тялото Ви, чувствайте се свободни да задавате въпроси. Така преживяването ще е пълно и ще обогатите не само тялото си, но и знанията си.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ:
Булет повишена телесна температура;
Булет остри инфекциозни заболявания;
Булет остри възпалителни процеси;
Булет гнойни процеси в организма;
Булет инфектирани рани и др.;
Булет кожни заболявания;
Булет обриви – независимо от характера им;
Булет силно раздразнена и възпалена кожа от слънчеви лъчи, ултравиолетови еритеми или под влияние на други фактори – лекарства, охлузвания, изгаряния;
Булет кръвотечения и кръвоизливи, независимо къде са те;
Булет абсолютно забранен е масажа при хемофилия и при хеморагични диатези;
Булет коремът не се масажира при бъбречни и жлъчни колики, които са във връзка с камъни или пясък в тях, при остри болки в корема, при хернии и бременност;
Булет  противопоказен е масажът при аневризми, възпаление на вените и големи варикозни разширения на съдовете;
Булет възпаление на лимфните съдове и лимфните жлези;
Булет злокачествени тумори.